menu
Word Lid
Wilrijks politiekantoor moet 24/7 open zijn, ook tijdens de renovatiewerken!

VB Wilrijk maakt zich zorgen over het feit dat het Wilrijkse politiekantoor tijdelijk zal sluiten voor renovatie werken. Fractieleider Eric Huijbrechts vroeg daarom aan het districtsbestuur of men tijdens deze periode een info punt “politie“ zou kunnen voorzien in het districtshuis. En dit Bijvoorbeeld tijdens de wekelijkse markt op dinsdag en op vrijdag. Het districtshuis is immers voor iedereen toegankelijk en gemakkelijk bereikbaar voor iedere Wilrijkenaar.

De N-VA districtsburgemeester meldde echter dat om een infopunt of contactpunt van de politie tijdens de werken te organiseren in het districtshuis, de IT-structuren van het politiegebouw gewijzigd zouden moeten worden naar deze locatie. En dat dit helaas technisch niet mogelijk is. Daardoor is het onmogelijk om een goed functionerend tijdelijk contactpunt uit te bouwen.

Tijdens de werken blijft de politie enkel bereikbaar voor niet-dringende gevallen of vragen via de Blauwe Lijn, de dienst klantenmanagement of de zitdagen van de regio Zuid.

Voor dringende gevallen komt de politie naar de Wilrijkenaar toe met de combi. Aangezien het kantoor van de Doornstraat een afsprakenkantoor is, waar ook buiten de renovatiewerken geen infopunt aanwezig is, zullen tijdens de werken de afspraken op een andere plaats moeten doorgaan. In de wijkkantoren Kiel en Hoboken zullen daarom bijkomende afsprakenslots worden voorzien, zodat zij tijdelijk de afsprakenwerking kunnen overnemen.

VB Wilrijk vindt deze regeling erg jammer. Wij dringen immers al jaren aan op een permanent bemand politiekantoor waar de Wilrijkenaar vrij kan binnen wandelen om bijstand te vragen zonder voorgaande afspraak te moeten maken. Ons Wilrijks politiekantoor zou 24 uur op 24 uur de ganse week open moeten zijn en dus tijdens de renovatiewerken zou er ook een tijdelijke oplossing moeten zijn om te zorgen dat de politie in Wilrijk-centrum permanent bereikbaar blijft.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF